15 јун 2023

Najbolje domaće voće i povrće izložilo desetine proizvođača. Uručene i nagrade za doprinos održivom poslovanju

Beograd, 15. jun 2023 – U prisustvu brojnih uglednih zvanica, trgovinski lanac Delez Srbija danas je po drugi put organizovao Nacionalni festival hrane. Ova manifestacija je ponovo okupila desetine domaćih proizvođača voća i povrća, ali i prenela poruke o važnosti sinergije nauke i privrede sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta proizvoda, kao i ukrupnjavanja domaće proizvodnje.

Svečanom otvaranju prisustvovala je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije Jelena Tanasković, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predstavnici ministarstava, ambasade Kraljevine Holandije, članovi akademske zajednice, privrednici, lokalni proizvođači i partneri kompanije Delez.

Danas su proizvođači iz Srema, Mačve, Banata, Beograda, Novog Sada, Čačka, Leskovca i Pirota, kao i drugih krajeva Srbije, izložili preko 30 vrsta poljoprivrednih proizvoda. Gosti i posetioci Festivala imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa bogatim asortimanom voća i povrća koje nalazimo svakodnevno na Maxi pijacama i da se iz prve ruke informišu o poreklu i načinu njihove proizvodnje. Poseban segment Festivala bio je posvećen inicijativi „Maxi agregatori“. Ovaj projekat kompanija realizuje zajedno sa velikim lokalnim dobavljačima - Delta Agrar, Agro Bel, Zelena zvezda, Agro Zin i Agro Tim, kako bi doprinela ukrupnjavanju domaće nabavke, povezivanju sa malim proizvođačima i na taj način obezbedila povećano učešće srpskog voća i povrća na policama ovog lanca.