Upoznajte Marka Radmanovića, mendažera kategorije

26 фебруар 2024

 

"Zahvalan sam na prilikama za rast koje mi je pružila Delez Srbija od kako sam počeo ovde, i definitivno želim da nastavim ovim putem."

Kao Menadžer kategorije u našoj kompaniji- Marko Radmanović ima jasan dnevni cilj: osigurati da svaki kupac pronađe proizvode koje voli, po najboljim cenama. "Izmami mi osmeh na lice kada čujem da neko uvek kupuje određene proizvode u našim prodavnicama. Osećam odgovornost prema našim kupcima, i ništa me ne čini srećnijim nego kada znam da su zadovoljni proizvodima na našim policama."

Marko se pridružio našoj kompaniji kao stažista 2017. godine, odmah nakon završetka studija na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Beogradu. "Uvek sam voleo matematiku i bio sam veoma dobar u njoj. Međutim, takođe me privlačila tehnologija iza hrane i pića. Tokom stažiranja u Delhaize Srbija, upoznao sam se sa menadžmentom kategorija. Znao sam da je ovo polje stvoreno za mene: omogućava mi da koristim svoje znanje o hrani i piću, dok istovremeno stalno radim sa brojevima. Takođe, volim svakodnevni kontakt i pregovaranje sa dobavljačima. Biti u mogućnosti da obavljam ovaj posao u vodećem maloprodajnom lancu u segmentu hrane i pića u zemlji je apsolutno neverovatno."

U četiri godine koliko je proveo u kompaniji, Marko je obavljao nekoliko pozicija u različitim kategorijama. "Nakon stažiranja, ponuđen mi je posao asistenta u kategoriji svežeg mesa - jednoj od najvažnijih kategorija za ritejlere. To je izuzetno dinamično područje u kojem morate ostati u toku sa svime. Kao i u svim kategorijama, morate veoma pažljivo pratiti razvoj tržišta, cene sirovina i ono što konkurencija radi. Ako mi posao ikada postane repetitivan, gubim interesovanje brzo. Srećom, nikada nisam doživeo to u ovoj kompaniji. Svaki dan je drugačija priča sa različitim izazovima. Potpuno uživam u radu u tako dinamičnom okruženju."