Budi on TOP

Saznajte više o drugom delu ovog uzbudljivog putovanja naših talentovanih pojedinaca kroz "Find Your Place" program!

U drugom delu programa, naši polaznici su nastavili sa upoznavanjem naše kompanije kroz naše formate, Maxi, Mega Maxi i Shop&Go, u kojima su proveli mesec dana, uz mentorstvo poslovođa objekata. Nakon posete radnjama, polaznici su u grupama sumirali sve procese i radili na kreiranju ideja za unapređenje, nakon čega su svoje ideje prezentovali biznisu.

U nastavku pročitajte njihove utiske:

Iz Maxi prodavnice sam ponela izvanredan utisak. Dve nedelje sam provela u objektu u Beo Šoping Centru. Nakon što sam imala priliku da vidim kako se odvijaju procesi i koliko zaposleni imaju obaveza, počela sam da posmatram radnju drugačijim očima. Ono što me je najviše impresioniralo je organizovanost tima i visok nivo produktivnosti. Asortiman proizvoda je izuzetno širok, a ono što ovu radnju izdvaja od drugih je njihova proizvodnja pekarskih proizvoda, kao i juice bar gde potrošači mogu svakodnevno kupiti raznovrsne ceđene sokove i voćne salate.

Shvatila sam koliku odgovornost nosi svako od zaposlenih u radnji i koliki izazov za sve njih predstavlja obavljanje svih zadataka kako bi svaki potrošač bio uslužen u pravo vreme i na adekvatan način.

Pored poslova zaposlenih upoznala sam se i sa procesima koje obavlja menadžer i primetila da je dobra organizovanost ključ uspešnog obavljanja zadataka.

- Lena Jelić, FYP polaznica u sektoru Operacija

Iskustvo koje sam stekla u Shop & Go formatu, kao prodavnici za brzu kupovinu, za mene je veoma dragoceno. Kroz aktivno učešće u svakodnevnim aktivnostima, imala sam priliku ne samo da sarađujem sa zaposlenima, već i da dublje razumem dinamiku poslovanja. Ono što me je zaista impresioniralo jeste njihova posvećenost i profesionalizam u savladavanju svakog izazova, a s obzirom na dinamičnost okruženja u kojem rade, pokazali su izvanrednu sposobnost timskog rada. Ono što smatram ključnim faktorom za uspeh jesu kooordinacija i saradnja kao i pružanje vrhunske usluge kupcima. Ova iskustva su me naučila solidarnosti i međusobnoj podršci unutar tima, što će mi biti od značaja u daljem profesionalnom razvoju. 

 

- Natalija Nešić, FYP polaznica u sektoru Operacija

 

U Mega Maxiju provela sam 3 radna dana. Na mene je poseban utisak ostavio ceo sistem koji održava jednu tako veliku radnju, sam magacin i prijem robe, provera rokova kao i punjenje rafova, usluživanje kupaca na kasama, vredni radnici na odeljenjima delikatesa, mesare i pekare i koliko je sam objekat uredan, besprekorno čist i uređen.

Dani provedeni na terenu su jedinstvena prilika da se bliže upoznamo sa svim procesima, da uvidimo probleme kao i pozitivne aspekte prodaje i osetimo duh i uigranost jednog kolektiva. Vreme u objektu je brzo prošlo, osetili smo se dobrodošlim, bilo mi je drago da upoznam zaposlene i čujem njihove priče i mogu da kažem da sam iz Mega Maxija izašla bogatija za jedno vredno iskustvo!

- Tijana Đorović, FYP polaznica u sektoru za nabavku robe i pozicioniranje proizvoda 

"Find your place program" u okviru naše kompanije ne samo da obuhvata mentorstvo stručnjaka u različitim oblastima, job shadowing više sektora, već nam pruža priliku i da razmenimo znanje međusobno, baš između mene i mojih kolega sa prakse. Radionice koje smo zajednički posećivali, a zatim počeli i sami da kreiramo, bile su od velikog značaja ne samo za razvoj veština prezentovanja, već i za prikupljanje novih znanja i iskustava prenetih od strane mojih vršnjaka. 

Od samog početka programa podrška HR-a, kao i svih ostalih kolega na čelu sa koordinatorom projekta nam je puno značila, utoliko što smo se osećali kao odeljenje o kome brine čitav kadar nastavnika, na čelu sa našom razrednom Emom. 

Nedeljni sastanci, razmena mišljenja i mogućnost da kažemo kako se osećamo daje mi sigurnost i šansu da iskoristim sve mogućnosti koje mi program nudi i uživam u ovoj prilici.

Dunja Abadžić, FYP polaznica u sektoru Operacija

Ovo predstavlja samo početak priče o njihovom putovanju kroz "Find Your Place" program. Pratite nas kako biste saznali više o ovoj uzbudljivoj avanturi i saznali kako se naši talentovani pojedinci integrišu i razvijaju unutar naše kompanije.